U begrijpt al: Baan 7 is niet een gewone kerk, maar een jongerenkerk. Op de eerste zondagavond van de maand is er een kerkdienst met veel live-popmuziek.

Tijdens deze spectaculaire jongerenviering zijn elementen van een gewone kerkviering te herkennen, zoals even terugblikken op de afgelopen week wat er mis is gegaan en daar sorry voor vragen, gloria, de preek is in de vorm van een gastspreker, stukje Bijbel via de beamer, collecte, oproep tot gebed, en aan het eind van de viering een zegen om de nieuwe week weer te beginnen.

Tijdens deze jongerenviering was Chris Snoep de gastspreker en het thema was ‘trust’ (vertrouwen). Chris vertelde uitgebreid over vertrouwen. Vertrouwen in geld, uiterlijk en macht/manipulatie en of dat wel een oprecht vertrouwen is. Vertrouwen wat geschonden is in relaties: beloftes die niet nagekomen werden van z’n broer, vreemdgaan van z’n vriendin. Hij hoorde er pas bij met een bepaald merk mobiel. Om dan ook tot de conclusie te komen dat ook hij zelf niet te vertrouwen is… Hoe is daar mee om te gaan?

En toen maakte hij de link met de Bijbel. De Bijbel staat vol met verhalen over geschonden vertrouwen; denk maar aan de broers Kaïn en Abel, koning David ging vreemd met de vrouw van een legerofficier, Salomo die ontrouw bleef aan God.

Om uit te komen bij Jezus, die zoveel meegemaakt heeft en toch blijft vertrouwen op God en de mens. In elke mens is iets goeds, God weet dat en daarom blijft Hij met de mens meegaan, ergens blijft God vertrouwen hebben in de mens, ook al wordt dat vertrouwen geschonden. Steeds weer mogen we opnieuw beginnen. Daar mogen we onze kracht uit halen als ons vertrouwen geschonden is of als we iemand anders zijn/haarvertrouwen geschonden hebben.

Deze manier van vieren met en door jongeren is bijzonder en om er meer mee vertrouwd te raken zouden we gewoon nog een paar keer heen kunnen gaan…

Groeten van pastor Anne-Marie van Straaten.